GAL Asociația Transilvană Brașov Nord în parteneriat cu GAL Microregiunea Valea Sâmbetei și GAL Mărginimea Sibiului au implementat proiectul "Acțiuni comune pentru dezvoltarea zonelor cu tradiție din Sudul Transilvaniei", finanțat prin PNDR 2007-2013, Măsura 421 Implementarea proiectelor de cooperare.
În cadrul proiectului cei trei parteneri au realizat o broșură comună de promovare a obiectivelor, tradițiilor și obiceiurilor din teritoriile lor, o sesiune de instruire pentru producători cu tematica Promovarea și valorificarea produselor locale și au organizat 3 evenimente de promovare a tradițiilor.
În perioada 22-23 august 2015, GAL ATBN a organizat la Cetatea Rupea prima ediție a Festivalului “Floricele din jurul Cohalmului”, eveniment de promovare a tradițiilor și culturii din zona de nord a județului Brașov. Pe parcursul celor două zile a fost organizat primul târg de produse tradiționale locale la Cetatea Rupea, iar sâmbătă, 22 august, începând cu orele 16:00, ne-am bucurat cu strigături de joc și cântece culese din jurul Cohalmului împreună cu ansamblul "Junii Cetății" din Rupea, solist instrumentistul Radu Gheorghiță - taragot, Adina Roșca și Cătălin Doinaș, ansamblul “Fetele de la Crihalma”, ansamblul “Alunișul” din Măieruș, ansamblul "Mugurii Drăgușului", ansamblul „Mărginenii” din Săliște.
În perioada 15-16 august la Pârtia Drăguș (Casa Zmeilor), s-a desfășurat Festivalul de cântec și joc făgărășean “Florile munților”, iar între 29-30 august, la Rășinari, “Festivalul brânzei și țuicii”. Producători, meșteșugari și ansambluri reprezentative pentru cele trei teritorii au fosti prezenți la aceste evenimente.