Cooperări naționale

Proiect "Acțiuni comune pentru dezvoltarea zonelor cu tradiție din sudul Transilvaniei"

GAL Asociația Transilvană Brașov Nord în parteneriat cu GAL Microregiunea Valea Sâmbetei și GAL Mărginimea Sibiului au implementat proiectul "Acțiuni comune pentru dezvoltarea zonelor cu tradiție din Sudul Transilvaniei", finanțat prin PNDR 2007-2013, Măsura 421 Implementarea proiectelor de cooperare.

În cadrul proiectului cei trei parteneri au realizat o broșură comună de promovare a obiectivelor, tradițiilor și obiceiurilor din teritoriile lor, o sesiune de instruire pentru producători cu tematica Promovarea și valorificarea produselor locale și au organizat 3 evenimente de promovare a tradițiilor. 

În perioada 22-23 august 2015, GAL ATBN a organizat la Cetatea Rupea prima ediție a Festivalului “Floricele din jurul Cohalmului”, eveniment de promovare a tradițiilor și culturii din zona de nord a județului Brașov. Pe parcursul celor două zile a fost organizat primul târg de produse tradiționale locale la Cetatea Rupea, iar sâmbătă, 22 august, începând cu orele 16:00, ne-am bucurat cu strigături de joc și cântece culese din jurul Cohalmului împreună cu ansamblul "Junii Cetății" din Rupea, solist instrumentistul Radu Gheorghiță - taragot,  Adina Roșca și Cătălin Doinaș, ansamblul “Fetele de la Crihalma”, ansamblul “Alunișul” din Măieruș,  ansamblul "Mugurii Drăgușului", ansamblul „Mărginenii” din Săliște.

În perioada 15-16 august la Pârtia Drăguș (Casa Zmeilor), s-a desfășurat Festivalul de cântec și joc făgărășean “Florile munților”, iar între 29-30 august, la Rășinari, “Festivalul brânzei și țuicii”. Producători, meșteșugari și ansambluri reprezentative pentru cele trei teritorii au fosti prezenți la aceste evenimente. 

Str. Republicii nr. 124
Orașul Rupea, Județul Brașov
România
Tel: 0784/298864
       0784/298863
Despre Reprezentanța Comisiei Europene în România
Pentru informații despre alte Programe desfășurate sub egida Uniunii Europene în România, cât și pentru informații detaliate privind procesul de aderare al României la Uniunea Europeană, puteți să vizitați pagina de internet a Reprezentanței Comisiei Europene în România.
Toate informaţiile privind Programul Naţional de Dezvoltare Rurală furnizate prin această pagină sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării. Acest site nu reprezintă poziţia oficială a Comisiei Europene. Întreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea şi coerenţa acestor informaţii aparţine celor care l-au iniţiat.